Graphenano Dental este dedicat folosirii nanotehnologiilor in domeniul dentar/stomatologic prin crearea biopolimerilor speciali ce pot fi folositi in frezarea prin tehnologia CAD/CAM.

Discul G-CAM, un biopolimer nanoranforsat cu particule de graphene, este conceput special pentru lucrări dentare permanente. Acesta este disponibil in diverse nuanțe cromatice ceea ce îi oferă un aspect estetic natural.

În același timp, acest material inovator, reprezintă o soluție la toate problemele mecanice, fizio-chimice și biologice prezente la celelalte materiale folosite în acest domeniu.

Graphenano Dental face parte din Graphenano, un grup de companii a căror activitate se concentrează pe integrarea utilizării graphene-ului. Scopuri sunt multiple și este un lider în producția de diferite tipuri de nanostructuri la scară industrială.

Graphene-ul este un material bidimensional în care atomii de carbon sunt uniți prin legături sp2 formând o structura plată similară cu cea a unui fagure.

Proprietățile Graphene-ului fac din acesta un material cu un mare potențial pentru fabricarea altor materiale combinate.

Printre proprietățile principale ale acestuia sunt conductivitatea termică și electrică crescută, rezistență mare la tracțiune, densitatea scăzută și coeficient mic de expansiune termică. În plus, fiind la bază carbon, graphene-ul este ecologic si reciclabil.

Încorporarea graphene-ului în polimeri este o metodă inovativă de îmbunătățire a proprietăților sale mecanice, simultan mărind elasticitatea si rezistența acestora. Reduce riscul apariției fisurilor și/sau răspândirea acestora și coeficientul de contracție in timpul polimerizării.

Monochroma (7)

Multichroma (5)