Graphenano Dental este dedicat utilizării nanotehnologiilor în domeniul dentar și stomatologic, axându-se pe crearea biopolimerilor speciali ce pot fi utilizați în frezarea prin tehnologia CAD/CAMCu scopuri multiple, Graphenano este lider în producția de diferite tipuri de nanostructuri la scară industrială, specializat în integrarea graphene-ului în diverse domenii.

Graphene-ul, un material bidimensional format din atomi de carbon uniți prin legături sp2, este esențial în proprietățile materialelor create. Conductivitatea termică și electrică crescută, rezistența mare la tracțiune, densitatea scăzută și coeficientul mic de expansiune termică fac din graphene un material de excepție. Având la bază carbon, graphene-ul este și ecologic și reciclabil.

Încorporarea graphene-ului în polimeri este o metodă inovatoare de îmbunătățire a proprietăților mecanice ale acestora, crescând elasticitatea și rezistența. Acest proces reduce riscul apariției fisurilor și/sau răspândirea acestora, precum și coeficientul de contracție în timpul polimerizării.

Discul G-CAM, un biopolimer nanoranforsat cu particule de graphene, este conceput special pentru lucrări dentare permanente. Disponibil în diverse nuanțe cromatice, acesta oferă o estetică naturală și rafinată. Acest material inovator nu doar conferă soluții la problemele mecanice, fizio-chimice și biologice prezente la alte materiale din domeniu, dar și reprezintă un pas înainte către viitorul medicinei dentare.